autorizări centrale termice

Autorizăm echipamente termice sub 400kW pe combustibil gazos (Autorizaţie ISCIR)

service centrale termice

Asigurăm service-ul pentru o gamă foarte largă de centrale

reparaţii echipamente termice

Asigurăm întreţinerea şi reparaţia pentru echipamente termice

Autorizări centrale termice

Autorizăm echipamente termice sub 400kW pe combustibil gazos (Autorizaţie ISCIR). Prin această procedură centrala termică, echipamentul este verificat din punct de vedere funcţional, din punct de vedere legal (existenţa proiectelor, avizelor necesare).

Foarte important! – autorizarea centralei termice este precedat de o revizie a centralei termice în care se pregăteşte utilajul în vederea autorizării.

Această revizie asigură o evaluare corectă a echipamentului, a stării de uzură, situaţia pieselor consumabile, etc. Totodată ne dă informaţia referitor la gradul de colmatare a schimbătorului de căldură. Aceste neajunsuri trebuie remediate înainte de autorizarea proriu zisă a echipamentelor. Prin aceste operaţiuni se prelungeşte considerabil durata de viaţă, respectiv o siguranţă suplimentară la funcţionare în perioada sezonului rece. In concluzie autorizarea echipamentelor termice este un proces complex în care se ţine în evidenţă toate aspectele referitoare la bună funcţionare, respectiv partea legală. (Apeleaza la specialist)

Recomandare:

Autorizează responsabil echipamentul de incalzire!

Sfaturi practice:

1. Este preferabil ca firma care autorizează centrala termică să dispună de logistică pentru reparaţie şi service-ul echipamentului.

2. Autorizarea centralei termice nu constă în completarea hârtiilor şi semnarea acestora, câştigul pe moment este evident pentru Beneficiar în contextul că a rezolvat problema, dar în timp această lipsă de operaţiuni aferente poate să ducă la o defectare a centralei.

3. Beneficiarul echipamentului să relateze toate problemele ce au apărut în perioada anterioară şi să solicite diagnosticare, respectiv repararea acestuia după caz. Numai după ce au fost soluţionate avariile şi centrala funcţionează în condiţii normale se poate autoriza echipamentul.

Service centrale termice

Asigurăm service-ul pentru o gamă foarte largă de centrale. Datorită prezenţei pe piaţă de peste 20 ani suntem reprezentanţă directă la mărcile Baxi, Westen, Bosch, Buderus, Beretta, Sylber, Protherm, Arca, Immergas, Ariston, Wolf, Hermann, Mistral.

Astfel piesele de schimb care sunt vitale la reparaţia echipamentelor sunt piese de origine unde calitatea nu face rabat. Prin baza de piese de schimb, care depăşeşete 200 repere, putem asigura rezolvarea problemelor apărute in timp optim. Prin parteneriatul dezvoltat prin firmele specializate avem posibilitatea de achizitionare de piese de schimb pentru majoritatea modelelor de centrale aflate în exploatare.

Sevice-ul regulat a echipamentelor termice asigură o siguranţă de exploatare în sezonul rece. Prin aceste operaţii se pot evita în marea majoritate defecţiuniile datorate pieselor slăbite, oprirea centralelor termice.

Reparaţii echipamente termice

Asigurăm întreţinerea şi reparaţia pentru echipamente termice, procedura în care centrala termica este defectă şi este necesară intervenţia de urgenţă. Dacă acest lucru este amplificat şi de frigul din afară atunci această operaţie este de o importanţă majoră la Beneficiar. În acest moment este vital ca firma de service să deţină piesele de schimb necesare pentru reparaţie. Câştigul suprem pentru client respectiv pentru noi ca echipă tehnică să rezolvăm problema apărută în ziua declarării avariei printr-o singură deplasare. (Apeleaza la specialist)

Sfaturi practice:

1. Este preferat ca detinatorul echipamentului de încălzire să aibă un contract de service, reparaţie cu o firmă autorizată. Acest lucru asigură un sezon friguros fără grij. Cu alte cuvinte este bine să ai un număr de telefon unde să suni la nevoie sub motto "Sună un prieten".

2. La centralele noi, până la 10 ani, este bine ca să se facă o revizie odată la 2 ani, iar pentru centralele mai vechi se poate face o vizită anuală, strict pentru a evalua starea echipamentului.

3. Curăţarea chimică a pieselor, schimbătoarelor de căldură, focarelor, duce la o îmbunătăţire radicală asupra consumului de combustibil, a bunei funcţionări, fără zgomote, respectiv creşterea conformtului apei calde menajere. Evident nu se vor face excese, nu trebuie făcute spălări chimice anual, ci numai după caz. Spălarea chimică nu este o operaţiune care protejează materialul, deci trebuie folosite după caz şi la nevoie. Curăţarea chimică a cazanelor este un aspect foarte important mai ales la cazanele ce depăşesc vârsta de 6-7 ani. Aceste operaţii se recomandă să se facă în afara sezonului de încălzire, dar la situaţii limită se poate realiza si iarna.

4. Orice scăpare exterioară de agent termic la instalaţie să se remedieze repede. O completare periodică, repetată a instalaţiei duce la colmatarea prematură a cazanului, a ţevilor. O instalaţie bună nu necesită completare de agent termic, nici anual, eventual numai o verificare, respectiv o completare strict de rutină.