Autorizări centrale termice

Autorizăm echipamente termice sub 400kW pe combustibil gazos (Autorizaţie ISCIR). Prin această procedură centrala termică, echipamentul este verificat din punct de vedere funcţional, din punct de vedere legal (existenţa proiectelor, avizelor necesare).

Foarte important! – autorizarea centralei termice este precedat de o revizie a centralei termice în care se pregăteşte utilajul în vederea autorizării.

Această revizie asigură o evaluare corectă a echipamentului, a stării de uzură, situaţia pieselor consumabile, etc. Totodată ne dă informaţia referitor la gradul de colmatare a schimbătorului de căldură. Aceste neajunsuri trebuie remediate înainte de autorizarea proriu zisă a echipamentelor. Prin aceste operaţiuni se prelungeşte considerabil durata de viaţă, respectiv o siguranţă suplimentară la funcţionare în perioada sezonului rece. In concluzie autorizarea echipamentelor termice este un proces complex în care se ţine în evidenţă toate aspectele referitoare la bună funcţionare, respectiv partea legală. (Apeleaza la specialist)

Recomandare:

Autorizează responsabil echipamentul de incalzire!

Sfaturi practice:

1. Este preferabil ca firma care autorizează centrala termică să dispună de logistică pentru reparaţie şi service-ul echipamentului.

2. Autorizarea centralei termice nu constă în completarea hârtiilor şi semnarea acestora, câştigul pe moment este evident pentru Beneficiar în contextul că a rezolvat problema, dar în timp această lipsă de operaţiuni aferente poate să ducă la o defectare a centralei.

3. Beneficiarul echipamentului să relateze toate problemele ce au apărut în perioada anterioară şi să solicite diagnosticare, respectiv repararea acestuia după caz. Numai după ce au fost soluţionate avariile şi centrala funcţionează în condiţii normale se poate autoriza echipamentul.